Trevligt sällskap och god mat

.... så kan man beskriva hela min helg. Jag har haft riktigt trevligt med underbar människor, och "knytis"-middag både lördag och söndag.

I lördags var det gymgänget, TIME-teamet. Middag, lekar och skoj stod på schemat hela kvällen. Alla hade lagat något gott att ta med, temat verkade vara kyckling ;) Min uppgift var att fixa salladen, här är ingredienderna som inhandlades under lördagen. Jag hade faktiskt med ALLT i salladen + någon ingrediens till:

Sallad är inte alltid det enklaste att slänga ihop

Igår var det middag igen, hos två fina systrar, tackar så mycket för kladdkakan och vill ha recept! ;)
Jag har med andra ord haft en sån där helg som laddar upp det mentala, nu går jag snart in i en tenta period igen.....

Just det, sprang för övrig ett av mina tyngsta löppass i lördags; benen ville inte men det ville jag, så dom fick allt stå ut! Då drar vi igång denna veckan...

En kväll på...

 

TIME


fördel-nackdel?


Stekta godsaker

Stekt "äppelpaj" till frukost. Mums!


Snabbt, enkelt och gott!

♥äpple                                                     Hetta upp smöret i en stekpanna, strö på kanel och kardemumma.
♥nötter                                                    Lägg i äpplena och stek. Klicka i honung och rör i nötter, kokos och
♥russin                                                    russin. Stek på svag värme tills nötterna får fin färg och karamelliseras
♥honung                                                  av honungen.
♥kokos
♥kanel
♥kardemumma                                                                 Gott med fil och skivad banan till.
♥smör att steka i

Fastnat i samma spår?


Byt håll!

 

Idag bytte jag håll på min runda. Dessutom sprang jag i mörker. Jag tror min kropp chockades.
Rutin-människan gör en förändring!
Det är nog nyttigt. Flera gånger var det till och med så att jag inte kände igen mig. Samma gamla runda blev till en helt ny. Jag skyller lite på mörkret också, men det var härligt...


Kladdigt



Lördags-mys.


Jag är svag för choklad...

Vakna i rätt period

När jag vaknade imorse var jag trött, riktigt trött! Trots att jag sovit 9,5 timmar.
Jag läste i senaste numret av runners att det kan bero på att man vaknar i fel "90-minuters period".
Lämpligt är alltså att sova 7,5 eller 9 timmar. Tusan att jag missade på en halvtimme. Därför jag varit trött hela dagen?


Enligt runners ska man styra sömnen efter 90-minuters perioder.

Testa att ställa klockan efter denna 90-minuters-filosofi. Kan dock vara lite knepigt om man har svårt att somna och vrider och vänder sig. Men det kan ju vara kul att testa, det ska jag göra!

Jag blev iallafall lite piggare efter att ha tagit en powernap på 20 minuter och därefter en timmes intervall löpning. Härlig lördag i ett underbart höstväder, än en gång. Jag älskar hösten.

Konsten att hantera människor

"Om du vill hjälpa någon att utvecklas genom coaching; börja med något positiv, avsluta med något positivt!"


Höstfint


Vackra färger och frisk luft



Ta vara på dessa underbara höstdagar, det blir snabbt vinter.
Promenera, cykla, spring, gör utflykter, sitt ute och njut.
Gör vad som helst, men var ute.

För mig blev det både en lång löptur och en lång prommenad. Härligt!

Igår upptäckte jag...

...hur jag kan använda frustrationen som uppkommer vid städning till fördel vid träning.
Igår bestämde jag mig för att ta mig ut i finvädret för att köra intervaller. Jag bytte om och tog på mig min GPS-klocka. tick tick, "ladda batteriet". Gr! Det var inte så att jag istället bara drog ut utan klocka. Nä, halva grejen med löpträningen för mig är att använda min klocka! Min träningskompis. Jag satte klockan på laddning och laddade även upp irritationen ytterligare en smula genom att dra igång storstädning. 45 minuter senare var grejer undanplockade, disken diskad, täcken vädrade och golven dammsugna. Och jag, både nöjd över träningen men fortfarande irriterade av städningens onda måste, var riktigt laddad för träning. Klockan var halvladdad, på med den och ut och spring! Hårda intervaller. Efteråt var det lika härligt som vanligt, ett extra plus var det vackra vädret.



...hur gott det är med päron på ostmackan.
Igår provade jag päron på ost- och skinkmackan för första gången. Men verkligen inte för sista. Det var jätte gott. Den söta päronsmaken passade bra till ost och skinka.




Just det, jag upptäckte även att man inte ska anordna en brottnings tre-landskamp inuti ett hotell! Sämst luft och lite plats. Nä, jag föredrar brottning i en idrottshall med mycket plats.

Laxigt


Stekt lax med timjankrutonger, rödbetsmos, svampsås och broccoli.


Igår var det jag som kockade på i köket. Resultatet blev faktiskt riktigt gott.
Rötbetsmoset var riktigt gott, och lätt som en plätt. Koka några rödbetor
tills de blir mjuka. Mixa dem tillsammans med någon matsked grädde och lite
salt. Klart! Min favorit var nog ändå den gräddiga svampsåsen.


Det behöver inte vara så svårt att lyxa till det lite extra.

30 minuter tidigare

Imorse gick jag upp en halvtimme tidigare, snörde på mig löpardojjorna och begav mig ut på en runda. Det var så vackert. Till skillnad från i lördags möttes jag nu först av månen, på en ljus himmel denna gång, innan jag vände och då möttes av solens starka ljus och uppgång. Det var så där härligt höstkyligt i luften. Energi för resten av dagen, check!

Passa på att gå upp en haltimme tidigare och ta en löptur eller en promenad. Huvudet vaknar till och det blir lättare att koncentrera sig under resten av dagen.

Morgonstund har guld i mun.

Den oslagbara känslan!


Ibland känns det bra. Riktigt bra. Den känslan kan jag inte beskriva. Idag var en sådan dag.
Jag är imponerad av alla träningsflitiga människor och blir inspirerad!

CX WORX! Keep up the good work!

Vardagslyx

När jag kom hem ikväll möttes jag av världens godaste köttfärsås!
Sådant uppskattar jag jätte mycket.
Det kallar jag vardagslyx.





Jag har upptäckt en fantastisk kock inom dessa fyra väggar.




Jag gillar personligt


Personlia presenter uppskattas oftast mest!


Frukt på burk

Jag gillar personliga presenter. Det är garanterat ingen som får en likadan present. Det känns också som lite extra tanke bakom presenten, inget man ger "bara för att" liksom.

Pyssla ihop en egen personlig present, kanske med ett speciellt tema. Mitt tema ovan var ätbart, gott, nötter...burkar? :) Jag har en tendens att samla på mig glasburkar, ibland kommer de ju faktiskt till användning!


Då nära är så långt bort...



De senaste dagarna har jag haft fina telefonsamtal med några nära och kära.
Från Norr.
Halsbandet ovan är från ytterligare en saknad person, 
jag har lyckats tappa bort det och är så ledsen över det...
Jag saknar er!



Saknar också denna tös....


Vackra färger och frisk luft


Hösten är mysig!

Igår kväll när jag var ute på min intervall-runda så möttes jag av både solnedgång och vackert månsken. Det var så vackert att se solen gå ner, de vackra varma färgerna. När jag sedan vände möttes jag istället av en vacker måne. Från att himlen var nästan ljus när jag gav mig av, på gränsen till rödskimmrande från solen, hann den bli så där vackert mörk, inte svart, med en stor upplysande måne mitt i allt. Bara det gjorde det värt att vara ute en lördagskväll och springa.
 
När det är mörkt ute får jag den känslan av att jag är så grymt mycket snabbare då jag är ute och springer.
Jag har läst någon gång, någon stans, att det beror på något med att man har mindre synfält. Man upptäcker saker senare så att sinnena inte riktigt hinner registrera omgivningen på samma sätt. Så om man vill känna sig snabb ska man ge sig ut och springa när det är mörkt.


När allt släpper...

Den senaste veckan har jag stressat upp mig alldeles för mycket. Över en fysiologitenta. Igår skrevs den och det var så skönt få det avklarat! När jag kom hem kändes det plötsligt som att det gick att andas igen. Inte en endaste bok eller häfte som försökte dränka mig. Samtidigt är fysiologi väldigt intressant och spännande, men senaste veckan blev det bara för mycket. Jag for hemifrån igår för att träna och det var så skönt att slippa stressa hem för att "måsta hinna med" en massa saker.


På kvällen blev det god mat. Sushi!

Vad minns man?

Minne
"När en händelse har registrerats i kortidsminnet glöms det antingen bort eller överförs till långtidsminnet, beroende på personens uppmärksamhet eller motivation."
Då kör vi! Spännande att se vad jag har lagrat i mitt långtidsminne.

Världens bästa gröt

Jag laddar inför dagen med världens bästa grötblandning. Enligt mig.



- 1/2 dl havregryn
- 1/2 dl kruskakli
- 1/2 msk linfrön
- 1 msk jordnötssmör
- russin, kanel, kardemumma
- 1 1/2 dl mjölk

Servera med frysta hallon och banan.


Så, kanske jag orkar plugga åtminstonde en timme innan jag blir hungrig igen ;) Tentaplugg tar på krafterna!




Fondue


I går var vi inne i Malmö och åt fondue. Något av det godaste jag vet så då ville jag ta med min mamma dit. Det var supermysigt och lika gott.



Gott med fondue

Det bästa med fonduen är nästan såserna. Allt möjligt gott att doppa köttet i. Har man aldrig testat fondue så rekommenderar jag det verkligen!

Tack mamma för den energi du ger mig!


Sommar?

Underbart väder idag. Jag funderade på att springa en runda, men eftersom min mamma är här frågade jag henne om vi skulle ta en promenad i sommarvärmen. "Gå du ut och spring istället, du blir lugnare då" fick jag till svar.
Det är första gången i mitt liv som jag har sprungit i linne och korta shorts i oktober!!! Och trots det sved det i ögonen för att svetten rann. I vanliga fall brukar början av oktober betyda vinterjacka...
Det är bara att njuta av denna underbara höstvärme och de vackra färgerna. Är det sommaren vi inte fick som har dykt upp?

Pluggenergi


Pluggenergi i form av en macka med jornötssmör, kokos, banan och russin.


När jag är inne i en pluggperiod är det viktigt för mig att fylla på med energi titt som oftast! Sjunker mitt blodsocker sjunker också min motivation och koncentrationen försvinner. Energi i form av mat, träning och avkoppling (det lilla som hinns med) är jag i behov av. Igår tog jag en riktigt avkopplande stund med två av de bästa! Vädret var underbart, sommar igen?


Fint väder, frisk luft, rörelse och umgänge med två av de bästa <3

RSS 2.0