Full fart

So much to do. So little time.



Just nu är jag inne i en hektiskt period.


De senaste dagarnas vackra väder har medför många löparrundor, vilket får mig att varva ner och slappna av.



                                                                                                                                  Stressad.
                                                                                    -Hur varvar man ner på bästa sätt när man är stressad?  


Kontakt med baken

Jag hade en timme med en av våra duktiga PT-tjejer tidigare i veckan, där vi (läs: hon) kom fram till att jag är svag i lårens baksidor. Min uppgift är att få kontakt med baken, gluteerna, för att kunna bli starkare i baksidorna. För tillfället använder jag mest mina framsidor. Det förklarar var för jag alltid får sån otrolig mjölksyra i framsida lår under benlåtarna på Body Pumpen. Nu ska det bli ändring på det. Jag körde övningarna imorse och det var riktigt jobbigt för hamstings-muskulaturen.


Övningar på balsansboll


Övnigar med kettlebells


Jag gillar både balansboll och kettlebells så dessa övningar passar mig :)

För övrigt tycker jag att alla borde ta sig möjlighet att träffa en personlig tränare. De är grymt duktiga, ser var ens svagheter ligger och kan hjälpa dig att bli starkare genom enkla tips och övningar.


Upp för en backe..

..eller tre. Det var uppgiften under kvällens spinningpass. 3 långa, jobbiga, envisa backar.
Tro det eller ej, man kan faktiskt cykla i backar trots att man befinner sig inne, inom sitt eget en-meters-område, under 45 minuter. Spinning är så fantastiskt att man alltid kan träna efter sin egen för måga och göra det precis så jobbigt som man själv vill. Trots det är man alltid i samlad trupp!


I denna lokal svettades 19 stycken spinning-sugna människor ikväll


Kaffegröt

Kanske denna kaffegröt kan få mig lite piggare?

  • 1/2 dl kokt kaffe
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/4 dl kruskakli
  • 1 tsk linfrön
  • 1 tsk jordnötssmör
  • kanel, russin
Blanda ihop allt och kör till en gröt i mikron. Toppa med frysta hallon.

Ännu ett av mina knasiga påhitt ;)

Kvällens humörtopp

Spinning idag igen. De senaste dagarnas spinningpass har varit välbehövliga för mig. Humöret har varit på topp efter varje pass, kroppen har fått sig en rejäl dos endorfiner som knappt har hunnit försvinna mellan passen. Jag har kunnat släppa allt runt omkring, kunnat gå in i mig själv och bara köra på till riktigt bra musik. För det har det varit, alla tre dagarna. Idag stod pulsspinning på schemat, det var skoj att följa sin puls genom passet och kunna styra ansträngningen genom att ligga i rätt pulszon. Spinningpasset toppades med 30 minuters core, som verkligen fick det att bränna i mage, rygg och rumpa. Benen var lite trötta innan passen, efter de senaste dagarnas omgångar, men det tänkte jag inte längre på då jag kom in på gymmet. Den miljön har en magisk inverkan på mig.

Nu är mitt huvud fulladdat med ny energi igen. Bra start på veckan.
Att göra något som man mår bra av, trivs med och tycker är skitskoj är det bästa sättet att ladda psyket på!
Det gäller bara att hitta vad som är sin grej, de senaste dagarna är det spinningen som gett mig den där härliga känslan i kropp och knopp.

Låt benen vara med!

Den sena eftermiddagen spenderade jag på gymmet (igen!). Idag var det sista dagen på spinning-mania veckan och de flesta var där även idag. Idag får jag tacka Madde och Robin för ett roligt och energirikt spinningpass! Det nästan vibrerade i luften inne i salen, kul! Benen kändes inte jätte trötta från gårdagens maraton-spinning men efter kvällens avslutande Body Pump pass var de slitna. Kanske inte det bästa att köra spinning innan Body Pump... Nu är i allafall huvudet på nytt laddat med massor av energi, jag välkomnar den nya veckan!


Jag för tre år sedan då jag cyklat ca 3,5 mil till min mormor och morfar

Spinning-maraton

Vilket innebar 3 timmars cykling, där temat var 80-tal med bara 80-tals låtar. Full sal och fullt ös med spinning-gänget som kämpat hela veckan. Alla var lika glada även idag och det märktes inte alls att de hade en hel veckas spinning i benen, åtminstonde märktes det inte på humöret. Utklädnad, tävlingar och skratt gjorde att de tre timmarna flöt på snabbt. Flöt gjorde det, svett överallt, i määängder. Undrar hur många liter vi producerade tillsammans?

Senaste veckan har temat i skolan varit "blodets cirkulation". Då jag satt på cykeln kom jag på mig själv med att tänka på vad som händer i kroppen vid fysiskt arbete. Jag tänkte att detta om något verkligen är aerob träning, som kräver syre. Sedan började jag tänka på hur blodet strömmar tillbaka till hjärtat, så kallat venöst återflöde. Även andningen som ökar för att driva ut koldioxid ploppade upp i huvudet. Parallellt med de teoretiska lektionerna har vi även träningslära både teoretiskt och praktiskt, även en smula av detta fick jag med då jag plötsligt kom på mig själv med att sitta och räkna takter och ettor i musiken. Detta höll vi nämligen på med igår i skolan.

Jag tackar instruktörerna Anna och Camilla, alla grymma deltagare samt tjejerna i receptionen för ännu en upplevelse!


Min speedy som står utanför gymmet

Vad är energi?

Igår eftermiddag var jag trött i huvudet, samtidigt som det kändes som att jag hade mycket energi i kroppen.
Så jag begav mig ut, med löpardojjorna på, och kom tillbaka en timme senare. Uttömd på energi i kroppen men så mycket mer energi i huvudet. Det är så häftigt vad lite träning kan göra.

Igår blev det intervaller, förutom att jag tar ut mig mest under dessa träningspass så är det också de som ger mig mest tillbaka. Jag känner mig starkare i både kropp och själ och huvudet mår riktigt bra! Mer alert helt enkelt. 

Men jag måste erkänna att även igår drog jag ut på träningen och ju längre dagen gick desto mer började jag fundera om jag skulle ta det idag istället. Envisheten vann igen, tack för att jag har den! Om inte den hade dragit mig ut på alla dessa rundor som jag egentligen övervägt att skippa så skulle jag ha ångrat mig rejält. Jag mår ju så himla bra, både ute i spåret och flera flera timmar efter det.

Mitt tips om man tvekar över att ge sig ut är att ta tjuren vid hornen och ge sig ut ändå. Antingen fungerar det som för mig; man kommer tillbak efter rundan och funderar över varför man ens tvekade på att ge sig iväg. Eller, av någon konstig anledning, fungerar det inte så och löpning kanske inte är ens grej. Men då vet man det iallafall och kan leta vidare efter sin favoritträning.


Människor som inspirerar mig


Spinninghysteri på gymmet

Det är högtryck i spinningsalen på gymmet för tillfället. Hela denna veckan har passen varit, och är, fullbokade. I vanliga fall har vi max 20 platser men på grund av alla spinning-entusiaster har vi tagit in två extra cyklar. Vi har nämligen en spinning utmaning där deltagarna strävar efter att gå på 7-11 pass under veckan varav lördagens pass är ett maraton på 3 timmar. Alla är väldigt peppade, grymma, envisa och glädjespridande, alltid med ett leende på läpparna. De utmanar sig själva, och varandra. Dessa männsikor plus alla andra trevliga människor jag möter på gymmet inspirerar mig! Med sin glädje, envishet och gemenskap bidrar de allihop till att jag vill komma tillbaka till gymmet om och om igen. De får mig också att känna extra glädje och motivation i min egen träning.


7,5 kg eller 132 kr äpplen




Att gå in på Ica och slänga upp 7,5 kg äpplen när man kommer till kassan kl 17.15 kan kanske verka lite underligt. Äter den där tjejen bara äpplen till middag? Eller är hon extremt sugen på äppelpaj?

Nja, vi bjuder nämligen alla som tränar på gymmet på frukt efter träningen, därav mitt enorma äppel-inköp de senaste 2 månaderna. Skulle man slå ut det på totalen skulle jag snart vara uppe i flera hundra kilo?

Jag är allergisk..

.. mot fullpackade bussar som hackar fram och slingrar sig kringelikrok runt samma sträckor, som dessutom har allmänt dålig luftventilation...

Bussen hoppade och hackade och studsade hela hemresan. När jag kom fram, efter si sådär 30 minuters obehaglig resa, mådde jag inte alls bra. Jag var illamående och näst intill spyfärdig. Jag brukar för det mesta ta tåget, jag går hellre en längre sträcka ute och andas in den friska luften än att sitta instängd i varm och kvav buss. I dag påmindes jag varför jag undeviker att  ta bussen.

JA för frisk luft och promenader till och från tågstationen.
NEJ till överpackade, instängda, hoppiga, osmidiga, långsamma bussar.

Kom-och-prova-på-så-mycket-du-vill-helg

Det var precis det man kunde göra på gymmet denna helg. Prova på så många pass man bara ville och orkade. Totalt 16 pass under helgen, typiskt att jag själv inte kunde delta på dessa pass. Jag hade en toppenhelg ändå med så många glada och härliga människor som sprider så mycket glädje omkring sig. Denna glädje och kämpar-anda fick jag ändå ta liten del av även i träningssalen då jag höll i två CXWORX-pass. Den glada och energifyllda stämningen som jag inte upplevde i salen fick jag uppleva utanför då alla hade genomfört sina pass. Jag är riktigt imponerad av alla som är så fllitiga med sin träning, det syns verkligen att de har riktigt skoj, vilket är huvudsaken!

Idag var det fullt ös många stunder vilket var jätte kul. I slutet av dagen kunde man prova på ruffie, en kampsportsinspirerane träningsform som bland annat har inspiration från brottningsträning. Jag var väldigt sugen på att testa på detta pass, men det fanns inte en chans att hinna detta eftersom det var högtryck i receptionen. En annan gång! Nu väntar en ny vecka, spännande att se vad den har att bjuda på.


Gympa

Morgonen spenderades på Gerdahallen, där ett gympapass med en del hopp och skutt stod på schemat. Bokstavligt "stod-på-schemat". Detta 20 minuters pass utfördes alltså på skoltid, med syfte att vi i klassen ska få inspiration och insikt i hur vi kan leda våra egna gympapass. Musiken var bra och medryckande, även om jag inte alls har tränat mycket gympa så drogs jag med i svängarna.

Det var nog tur att vi började morgonen med ett litet pass eftersom både min hjärna och kropp vägrade vakna då jag steg upp tjugo minuter efter sex. Klumpig i kroppen och lite förvirrad steg jag upp. Efter en god frukost och då jag kom ut och möttes av frisk luft blandat med solsken gick det lite bättre. Extra vaken blev jag efter mini-passet. Fler morgonpass på skoltid! ;)

Kvällen inleddes med ett härligt spinningpass med långa backar, benen fick sig en rejäl omgång. Imorgon är det öppet hus på gymmet då alla som vill har chansen att prova på så mycket pass man bara orkar köra under dagen. Att gå på sådana tillställningar kan nästan ses som ett mini-konvent. Alltså borde alla som älskar träning passa på att utnyttja dessa inspirerande och roliga tillfällen.


Middagsgott

Jag är ofta inne i olika perioder när det gäller mat. Dvs jag "föräter" mig på vissa saker till dess att jag blir totalt less och byter till något annat. Just nu är jag inne i en kyckling- och köttfärsperiod vilket innebär att de flesta middagar innehåller något av dessa två baser. Idag blev det kyckling i en supergod gräddsås. Så god och enkel att jag verkligen rekommenderar den!




Mitt kaffemysterium

Av någon konstig anledning har jag lärt mig att dricka kaffe. Jag som aldrig i hela mitt liv skulle börja dricka kaffe. Okej, jag dricker inte kaffe ofta och är inte beroende, men ibland är det gott. Vad är det då som gör att denna dryck ibland slinker ner? Kan det bero på tidiga jobbmorgnar? Långa skoldagar? Att det är socialt? Eller att jag varje gång jag är uppe i Gällivare går på en kaffe-upplärning, vilket innebär intensivt kaffedrickande i 1-3 veckor, två gånger om året. Det betyder att varje gång jag börjar dricka kaffe igen efter ett långt uppehåll får min kropp en kaffe-chock.


Jag som älskar kanel experimenterade lite med kaffet imorse.


  • Blanda ner 1 tsk kanel i bryggkaffet och brygg som vanligt. En god smak av kanel-kaffe :)

Har jag berättat att jag tycker om att experimentera? Kanske jag skulle blivit kemist? ... Näe.

En nöt


Mitt nöt-förråd

 

Snart blir jag en nöt. Jag äter nötter flera gånger om dagen. Jag har ett nöt-förråd med mina nuvarande favoriter: valnötter, paranötter och cashewnötter. Nötter passar så bra till frukost, mellanmål, i maträtter och när man bara är sugen på något gott. Dessutom mättar dessa små skapelser riktigt bra.

 

 

 

 


Tjejmilen


Under helgen stod tjejmilen i Stockholm på agendan

 

Tjejmilen, vilket innebar en mil med enbart motionsglada tjejer i spåret. Vädret var på topp och likså stämningen. Det var riktigt kul att se så många motionera. Omkring 30 000 tjejer var anmälda. Unga som gamla, elittävlande som motionärer, alla runt en och samma runda med olika syften med loppet. Många vill motionera runt slingan för att njuta av den underbara stämningen med mycket människor, musik och underhållning. Andra vill mäta sina resultat genom att förbättra en tidigare tid, tävla mot andra eller liknande. Oavsett vad man har för syfte tycker jag att alla som tar sig runt gör en prestation. Det är ett jätte bra arrangemang som inspirerar så många tjejer och kvinnor till att motionera.

 

Mitt eget mål med tävlingen var att förbättra min tid från förra året. Vilket jag gjorde. Med nästan 3 minuter :)
Nu blir jag ännu mer sugen på att träna löpning. Jag får ofta en sådan mersmak just efter ett lopp, trots att jag dagarna innan funderade på om jag verkligen ska springa lopp mer. Svaret blir nog JA!


Run-for-fun


Pigg löpare

Run-for-fun. Det är lite av mitt motto när jag är ute och löptränar. Sen kan jag ju fråga mig själv: är det verkligen lika roligt varje gång? Svaret är nej. Däremot känns det förbaskat bra efter varje träningspass ute i löpspåret. Speciellt efter de där rundorna som kanske inte alls är roliga att utföra just då; som stenhårda intervaller eller plågsamma tempopass i jämn fart. Det känns bra att ha klarat av passen, jag känner mig stark och envis, samtidigt som jag aldrig slutar förvånas över vad kroppen har för förutsättningar. Det är spännande.

Idag åker jag till Stockholm. Imorgon är det dags att springa tjejmilen. Jag hoppas det blir fint väder och jag kan slå min tid från förra året.


Is-kall




  • yoghurt, kesella, mjölk, rejält med frysta bär, och vaniljpulver
  • MIXA
  • Serveras iskall!

Jag slängde ihop detta is-fuff när jag kom hem. Det fina vädret gjorde att jag blev sugen på något riktigt svalkande, det kan i och för sig också bero på att jag fick springa en lång sträck till tåget tidigare...  Den smakade iallafall gott och svalkade rejält, nästan ilning-i-huvudet-varning.

RSS 2.0