Favoritknäcken

Slänger upp ett recept på mina för tillfället favorit-hemmagjorda-knäcken. Inspirationen har jag fått från PT, bloggar och receptsidor. Jag kände att jag ville sprida dessa godingar vidare eftersom de är så goda. Enkla att göra, så det är värt att testa. Kanske blir det som för mig, två satser inom en vecka :)


Fröknäcke

1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
2 msk mandelmjöl
2 msk pofiber (eller något annat mjöligt)
2 msk olivolja
Flingsalt
2,5 dl kokande vatten

Blanda ihop allt och låt svälla en stund. Bred ut tunt på en plåt, skär i brödstora bitar. In i ugnen på 150 grader just under en timme.

Enjoy!


Triggerpunkter


Bild lånad från kiropraktor.me




Kväll ett på kursen avslutad
. Skön känsla efter att man har fått en triggerpunkt behandlad, men aaaow så ont det gjorde på vissa ställen. Mycket välbehövligt att reda ut dessa små knutor då muskeln efteråt känns bra mycket mer avspänd!

Vad är då en triggerpunkt?
- En lokal förtjockning i muskeln
- Smärta på ett visst ställe samt smärta som kan stråla till ett annat ställe på kroppen
- Smärtan kan sitta i, allt ifrån sekunder till dagar

De där små knutorna man har i musklerna, som man alltid undrar (iallafall jag) var de kommer ifrån, kan vara en triggerpunkt. Alla har triggerpunkter, de finns olika typer av dem och de sitter för det mesta kring samma områden på varje person. Vissa är passiva och märks inte av, medan de aktiva ger sig till känna på ett eller annat sätt. Vissa triggerpunkter tyckte jag var väldigt svåra att hitta.

Jag tror (läs:vet) att min massörkompis tyckte det var väldigt roligt att hitta och pressa på mina aktiva knutor. Det var inte lika roligt att uppleva det, jag laddar inför hämnd imorgon! ;D

Botemedlet mot bottendagar

Det händer inte alls ofta att jag har riktiga skitdagar, då allt bara känns botten. Fredag var en sån dag, det var som att all motivation till allt försvann bara genom ett knäpp med fingrarna.


En sån dag då jag egentligen skulle behövt en rejäl dos med endorfiner, men då jag konstigt nog inte ens hade lust till träning. Hör och häpna! Då är något fel?!


Gårdagen kändes bättre, då startade jag dagen med ett flummigt gympass med en fin vän. Det kändes som vi mest flamsade runt, men på nåt sätt kändes det härligt även om jag är en struktur-människa ;)


Lördagen fortsatte med en liten utflykt och en lång promenad i sällskap med några av dem som jag trivs himla bra med!


Idag fick jag till ett löppass, även om jag egentligen inte var speciellt sugen. Är jag sjuk?!? Jag tackar iallafall mig själv för att jag till slut tog mig ut. Tanken var att det skulle bli en kort lugn runda, men när benen började dra iväg var det bara att hänga med. Ca 20 minuter i högt tempo i det vackra vädret och endorfinnivån var på topp. Det behövde jag.


Fantastiskt hur mycket endast 20 minuter kan göra för humöret!


Massör



Nästa vecka är det dags att gå en fortsättningsutbildning på den redan utförda diplomerad massör-utbildningen. Nästa vecka är det dags att gå igenom kursen triggerpunkter. En triggerpunkt är en punkt i muskeln som kan stråla ut smärta till en annan del av kroppen. Det ska bli spännande. Jag skulle själv behöva en låååång behandling!


Annars har tempot vridits upp i skolan, många moment som löper parallellt med varandra. Äntligen har vi börjat mer med behandlingar. Mycket repetitioner från termin 1, men även påbyggnad och mycket nytt. Vi har lärt oss en underbar stretch för nacken, åtminstone tycker jag det (som alltid är stel där). Yoga skulle nog vara något för mig, det är bara det att jag är den där "fartiga" typen som gillar när träningen får mig andfådd...

Slut på påsk

Så var påsken slut för detta år.
Årets påsk har varit lång och härlig :)
Det har blivit mycket träning, goda middagar, trevligt sällskap, jobb och
även uppladdning inför sista månaderna innan sommaren.


I dag testade jag på gymmets senaste nyhet: SH'Bam.
Ett danspass med enkla steg, glädje och hitlåtar. Skoj, och bra för mig som
är lite ny i dansvärlden ;)


Ett annat söndagspåhitt blev hemmagjorda müslibars/kakor.
Första gången jag testade göra det.
Det gick snabbt och var enkelt så det var inte sista gången.


Blanda ihop nötter, gryn, frön, kokos, russin, gojibär, kanel och en äggvita.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 100 grader ca 40 minuter. För att lyxa
till det lite extra penslade jag botten med mörk choklad när de svalnat.


RSS 2.0