Att glädja någon annan

Jag julpyntar, och gör mamma glad.
Egentligen är jag en sån som inte alls är mycket för att julpynta. Visst, det är jäätte mysigt och jätte fint, men någon annan får gärna göra det. Min mamma säger alltid att jag åtminstone måste ha en julstjärna, så det tar jag fram för hennes skull. Och ja, jag kan väl erkänna att det blev en hel del mysigare här nu.

Kvällen avslutades med intervaller på "staknings maskinen". Ett kort, effektivt och härligt pass. Det var jag och två andra på gymmet, så vill man ha nästan hela gymmet för sig själv ska man träna efter kl 21.

Ha en underbar kväll!


Spring spring


När jag nu inte har sprungit så mycket på sista tiden
får jag roa mig med att rita löpar-gubbar.

Eller näe, tro det eller ej... Skolarbete!

Skidåkning och adventsfika

...eller? Nja inte riktigt riktig skidåkning i allafall, men stakning på gymmets "skidmaskin". Korta men jobbiga intervaller, det var precis vad jag behövde! Och puuh, vad den maskinen kan få mig att känna mig totalt matt efteråt!

Imorgon är det ju första advent, och nej mamma, jag har inte tagit fram julstjärnan. Men för att få någon minsta lilla julstämning så bakade jag en saffranskladdkaka, har tjuvsmakat lite och den får mer än väl godkänt! Mitt försök till julstämning med glögg för ett par veckor sedan hade inte alls någon effekt.

Eftersom kakan var så god så slänger jag upp receptet.

Saffran i en lite annorlunda form:


Ja, så här brukar det se ut när jag "provsmakar" om kakan är klar..
eller just det, vi har mystiska godisråttor här i huset...

  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 3 ägg
  • 1,25 dl smält smör
  • 0,25 tsk salt
Ugn 200 grader. Rör ut saffranet med 1 tsk av sockret. Rör sedan försiktigt
ihop alla ingredienser utan att vispa. Tillsätt sist det smälta smöret. Häll smeten
i en smort form (med löstagbar kant) och grädda 22-25 minuter i mitten av ugnen.

Receptet är hämtat från matklubben, jag gjorde halv sats i min fina hjärtform.
Prova kakan, super god!


Trevlig advent på er, jag startar min advent med ett svettigt kettlebellspass följt av 6 jobbtimmar :)

Fullt ös, medvets...?

Tenta hit, tenta dit, gympa hit, CX dit, massage, tenta igen, praktik, praktik igen, osv...

Hösten har rusat fram med hur mycket som helst att göra. Stundtals jobbig, men samtidigt väldigt spännande och lärorikt. Jag känner att allt betas av eftersom, snart börjar jag skymta jul och någon veckas ledighet. Men att det är första advent på söndag har jag helt missat, eller förträngt? Oj, vart tog månaderna efter sommaren vägen?

Senaste veckorna har jag och mitt gympateam satt ihop ett gympa pass, vilket har varit ett rejält pussel och pysslande, både med att hitta på passande övningar samt rita gubbar till varje rörelse. Det är skönt att det börjar bli färdigt nu. 

Min kompis Henna beskrev hur hon brukar känna sig som en hypokondriker (överdriven rädsla för att drabbas eller lida av allvarlig sjukdom). Senaste veckorna har jag känt precis samma sak. Det beror mest på att vi läser om mycket sjukdomar just nu. Några av dem som jag har inbillat mig att jag håller på att få är hjärtinfarkt, stroke, fönstertittarsjuka (syrebrist i benet), diskbråck...
Hmm, kanske jag ska fundera om utbildningen var så hälsosam för mig ändå? ;)
Skämt å sido, jag trivs som fisken i vattnet på utbildningen, även om det är tempo, tempo, tempo..

Och på tal om Henna så bjöd hon mig på farligt goda cupcakes förra lördagen, så goda att det till och med blev ett bak för mig med. Dock inte med morotskakabotten, utan med kladdkakabotten.


Dessa godingar väntar i kylen.

Senaste dagarna..

.. har det varit fullt upp.

Både i skolan och på gymmet. Speciellt i skolan men det är lärorikt så jag kämpar på.

Senaste tiden, veckorna, har verkligen varit upp och ned. Med- och motgångar lite överallt. Det jag har tvingats göra är att vända motgångarna till något bättre, dra nytta av lärdomar och blicka framåt. Det känns som jag blir bättre på det, men när det är jobbigt är det verkligen jobbigt. Det verkar inte finnas något mellanläge, antingen topp eller dal. Konstigt nog har hela 2011 varit en berg-och-dalbana. Kanske är det meningen att det ska vara så? Om allt alltid var på topp skulle man troligtvis inte uppskatta de där topparna lika mycket. Så, när det går bra; Passa på att njut av stunden. Det ska jag göra!


Onsdagens träning gick upp och ned.
Avslutades med 2 tiimmars härlig fight night!


Helgen avslutades på bästa sätt, gott besked och cupcakes-dejt med brottartjejerna. :D

Betydelsefullt

Det här inlägget tillägnar jag alla underbara, omtänksamma människor runt omkring mig. Både de som bidrar med sin närvaro och de som bidrar med sin frånvaro.


Vad är TOY?

För alla er som ser ut som frågetecken och undrar vad "toy" är, speciellt om jag eller någon annan från Gällivare-trakten börjar surra om det, så ska jag nu visa detta:


Detta är toy för mig

Toy är alltså det alla andra kallar för tuggummi. Nu efter att jag har flyttat ner till Skåne säger jag också 'tuggummi', mest för att alla ska förstå vad jag menar. Men det tog ett tag innan jag lärde mig att ingen förstod vad 'toy' är. Reaktionerna blev mest undrande blickar, små fniss och ett uttal :"TOY?! vad är det?"
Det är alltså det där lilla, lilla oftast fyrkantiga, sega gummit som man stoppar i munnen och tuggar på.
Både enklare och snabbare att uttala ;) För mig har det hetat så hela livet, fram till för två år sedan.
Eller ja, när jag är uppe i norr får det allt hela toy igen.

Idag fann jag "TOY" på Ica, i Skåne, i Lund. Så varför är det ingen som förstår vad toy är?



Förövrigt är jag lite besviken över att halsen idag sätter stopp för mitt inplanerade BOX-pass sedan två veckor tillbaka. Jag hade verkligen sett fram emot att ge gärnet och inte kunna gå imorgon på grund av träningsvärk!!
Nästa vecka?

Höst och saknad

Jag kom precis in från en lång promenad i det vackra höstvädret. Då var det ljust, men nu (20 minuter senare?) är det nästan mörkt.. Det växlar verkligen fort nu. Samtidigt blev det en lång pratstund med min mamma. Jag saknar er där uppe i norr ♥


Vackert höstväder i Skåneland.


Skönt med en promenad ute, frisk luft i hjärnan och "renade" tankar. Det var längesen jag gick ut för att "bara gå". Men nu när halsen mår som den mår så var det faktiskt skönt att bara strosa runt, runt. Avslappnande. Under den rundan jag gick mötte jag samma löpare 3 (!) gånger. Det gick i en väldans fart och jag blev väldigt sugen!


Nu tänder jag lite ljus och tar en kopp te för att bota eventuell höstdepp..


Lördagsmix

Igår blev det en härlig förmiddag på gymmet. Började med gympa combo, där mag- & gluteusmusklerna fick sig en rejäl omgång. Efteråt hade jag planerat att köra igenom mitt CX pass. Min härliga kollega hade liknande planer, fast Body Pump, så vi slog ihop det och höll i passen för varandra. Kul! Två glada tjejer, och två trötta kroppar efteråt, men så roligt att köra igenom passen tillsammans. Fler gånger! :D



Idag däremot känner jag av en förkylning i kroppen. Jag har varit omgiven av snörvlande personer under hela hösten så nu kom den också till mig. Eller kan det bero på de tre träningstimmarna i den 16-grader (kyliga?) grupptränmingssalen igår? Eller på grund av en period av stress?

Nåja, jag hoppas att det går över efter en vilodag och att det är över imorgon, då har jag nämligen planerat att vara med på ett boxpass. Jag laddar med C-vitamin i form av blåbär och hallon.


Blåbär, hallon

11-11-11

Dagen jag kommer minnas som konstig...

Dagen började hyfsat bra med sovmorgon, utvilad, och en dunder-tenta-uppladdnings-frukost på det:


Misslyckad tentauppladdning?

Jag körde på att 'det jag inte har lärt mig fram till nu kommer jag inte att lära mig idag'. Så jag planerade att inte alls öppna böckerna innan tentan som började klockan 14 (!). Jag började ändå snurra och titta upp saker hit och dit. Drog mig ut på en löprunda för att inte kunna grubbla mer över tentan. Saker kom upp i huvudet ändå som jag var tvungen att kolla upp när jag kom hem. När väl tentan började så blev det lite kaos i huvudet... Inte alls som jag trodde.. Jag har en stark känsla av att det här var min sämsta tenta någonsin... Mest för att jag missuppfattade vissa frågor.. Direkt efteråt kom jag ju såklart på det. Suck.

Alltså 11-11-11; dagen som inte gick något vidare.


Att-göra


Att-göra-lista

Att göra en att-göra-lista kan vara en rejäl motivationshöjare. Speciellt om man radar upp de aktiviteter och mål som man verkligen ser fram emot att göra och uppnå. Jag brukar själv skriva att-göra-listor, även om de inte riktigt ser ut som den på bilden. Fungerar också då jag har mycket att göra och huvudet inte riktigt vill hålla reda på allt.

Om man börjar fundera på varför man ägnar tid åt vissa saker, ta fram listan så finns nog svaret mest troligt där ;) 

Plugg-godis


Nötgodis



När jag pluggar måste jag ha någonting att knapra på.. Är nästan alltid hungrig.
Jag vet inte om jag tänker så det knakar och gör av med mycket enerig? ;)
Gjorde iallafall dessa ikväll, tjuvsmakade lite och de får gott betyg.

Nöt-gott
1 dl nötter
1/2 dl kokos
1/2 dl blötlagda russin
1/2 msk honong

Mixa, rulla till bollar och toppa med kokos. Mums!
Nu kanske jag orkar plugga hela dagen imorgon också...

Snurrigt?



Jag tror aldrig jag har lärt mig så mycket på så kort tid
som under det senaste året.



Möjligtvis när vi började lära oss ordentlig fristilsteknik i brottningen och verkligen slet med att få in rätt teknik.

Men nu pratar jag kunskap på ett annat sätt.
-Snurrigt? Ja.
-Intressant? -Oja!


Min egen lilla bubbla..


Träningsfylld dag i Göteborg


Det var riktigt roligt att vara på konventet i Göteborg. Första klivet in på gymmet och sen var jag som i en annan värld, en av mina favoritvärldar: träningsvärlden. Allt runt omkring släpptes och full koncentration och njutning av träningen. Knappt en tankte på någonting annat. Det var bland de största gymmen jag varit på, i en härlig miljö med många, många männsikor med samma intressen. Inspirerad? Ja. Mer av vissa klasser än av andra. Favoritpassen var atleisk muskelfys med Jari Ketola, och det avslutande passet för dagen: Body Pump. Nu är jag dock tillbaka utanför min lilla härliga ego-bubbla: Träningsvärk, ja: underbart. Tentavecka med stor tenta på fredag: mindre underbart? Det känns som jag precis klev in i en ny bubbla....
Dessutom borde jag sova för länge sen.


Gym-gymmet, eller i alla fall en fjärdedel av det..

Redan!? :D


The Convention i Göteborg

Imorgon var det dags! En dag full med träning i Göteborg.
När jag bokade in mig var det nästan fortfarande sommar.
Hösten har bara sprungit iväg och nu är det redan dags.
Jag har inte ens hunnit längta till konventet, så snabbt har det gått!
Tittade igenom min mail nyss och såg att jag bokat in mig på detta:

Anmäld till följande klasser/föreläsningar:
Kettlebell Root CAMP
Tid: 09:30-10:30, Studio 2
Atletisk muskelfys
Tid: 10:45-11:45, Studio 1
Torrnado
Tid: 12:00-13:00, Studio 3 (spin)
TRX Balanced - Action in the Loop
Tid: 14:45-15:45, Studio 4
BODYPUMP®
Tid: 16:00-17:00, Studio 1



Ser fram emot en tuff occh inspirerande dag!

Det jag vill göra

Idag har jag varit ute på en praktikdag. Jag har fått uppleva den arbetsmiljö som jag vill ta del av som färdigutbildad sjukgymnast.



Lärorikt, intressant, inspirerande, motiverande.

RSS 2.0