Sista racet

Idag är sista dagen på 3 (!) månader som jag pluggar till en tenta :-)
Jag känner mig inte desto mer uppstressad idag, är så lättad över att den muntliga tentan i måndags gick bra.
Jag tror däremot att jag drar på mig alla dessa syndrom som jag läser om, som tex skulder- och nacksmärtor med utstråling till armar, bara genom att sitta still hela dagarna och läsa läsa läsa.... Om inte annat så har vi ju något att behandla under senare del av utbildningen ;-)


Dan före dan

... Men även dan för dan före dan före dan före DAN!



Senaste veckan har bjudit på underbart väder. Kul då att den mesta tiden har spenderats inomhus inför 2(!) tentor. En imorgon och en på onsdag.


Jag har iallafall tagit mig några få minuter i finvädret...
Cykeltur till gymmet, och några löpturer :)


Supersnabba mikrobrödet

Blev inspirerad från en blogg som jag läste. Var tvungen att prova, gjorde dock om det till min egen variant och det blev helt okej.


Supersnabba microbrödet, here we go:

Vispa ett ägg hårt och blanda ner en klick turkisk yoghurt, 1/2 dl havregryn, ev 1 msk mandelmjöl, lite havrekli/pofiber eller liknande. En nypa salt, 1 tsk bakpulver och lite kanel.
Exprimentera tills det blir en lagom lös gegga.
Klicka ut på en tallrik och kör i micron på full effekt ca 3 minuter.







Pluggdag

Skolan igår.

Höjdpunkterna på pluggdagarna i skolan :-)


Annanannanananas

Hur många gånger har man inte funderat över hur man stavar ananas?
Borde det inte vara två n?


Strunt samma, det är den godaste frukten helt klart enligt mig! Och nu när jag går in på sista 1,5 tentaveckan så försöker jag hitta pluggmotivationen även i kylskåpet. Just nu älskar jag fil...


Snabbt och enkelt: blanda ananas, krossad eller i bitar, med lite a-fil. Syrligt och gott! Självklart godast med färsk ananans men jag är inte den som säger nej till ananasen på burk heller.

Testa!


What a Wonderful..

..avslut på dagen!
Eller början på veckan..

Som deltagare på härligt & svettigt spinningpass.


Nu är jag inne på de tre sista veckorna i skolan innan det blir pluggledigt ett bra tag.
Fram till dess lär jag nog få fortsätta kippa efter luft bland böcker och färdighetsträning... ;)
Sista racet!


Nya favoriter

Nu har jag testat ännu en variant på knäcken, och jag måste säga att dessa slår mina tidigare favoriter.
Rätt lika recept, men dessa har det där lilla extra ;) Så TESTA DESSA!
Inspiration från min vän i grannlandet, tack Nanna!


-1 dl av vardera: linfrön, sesamfrön, grahamsmjöl (eller annat mjöl), olja, vatten, mjölk/yoghurt
-1-2 dl solrosfrön
-0,5 dl kokosflingor
-2 tsk flingsalt
(-1 tsk bakpulver)

Blanda ihop allt. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper över smeten och fördela tills det blir jämnt utbrett på plåten. Dela i bitar direkt när de kommer ut ur ugnen innan de hinner stelna.
Ugn 175 gr, 20-25 min.

Passar lika bra till knäcken som till kex.

RSS 2.0